De eerste blog van Kracht in Huis zou eigenlijk een hele andere strekking krijgen dan wat je nu gaat lezen. Maar ik heb het gevoel dat het de komende maanden toch anders wordt dan gepland. 

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de dit weekend afgekondigde sluiting van een deel van Nederland vanwege het Corona-virus en de gevolgen daarvan voor iedereen.

Het land lijkt voor een deel wel in shock door de dreiging van een ernstige ziekte; het sociale leven komt tot stilstand en sommige mensen ervaren wat meer paniek. We zijn gefocust op informatie krijgen over deze crisis en zodoende weten wat wel en niet kan en wat dit voor ons persoonlijk betekent, zodat we het gevoel hebben nog enigszins invloed uit te kunnen oefenen.

Een ander deel moet en wil doorwerken omdat ze werkzaam zijn op vitale plekken en daar gewoon niet gemist kunnen worden. Daar hebben wij allemaal veel respect voor, zoals duidelijk werd door het applaus dat deze mensen hebben gekregen afgelopen maandagavond

De aandacht gaat momenteel vooral naar de vraag wat er nodig is om hier op een goede wijze mee om te gaan en te proberen zo vitaal mogelijk te blijven.

Buitengewone tijden vragen buitengewoon handelen en flexibel zijn
Er bereiken ons momenteel allerlei geluiden dat er grote behoefte is aan ondersteuning van de gezinsvormen. De meeste inhuisgeplaatste jeugdigen zijn thuis, kunnen niet naar school, of naar hun werk. Kwetsbare jongeren veelal, voor wie het lastig is om hun normale dagritme kwijt te raken en/of ingeperkt te worden in hun vrijheid en meer tijd in hun gezinshuis samen door moeten brengen.

Dat vraagt aanpassen en meebewegen en samen zoeken naar creatieve oplossingen om deze periode voor eenieder zo goed mogelijk door te kunnen komen.

Wat kan Kracht in Huis hierin betekenen voor de gezinsvormen
Wij zitten nog midden in de opstartfase van het netwerk en matchtingsplatform voor Ondersteunende professionals van Gezinsvormen. Maar ook wij zijn creatief, boordevol energie en willen graag aan de slag. We willen het verschil gaan maken en op zoek gaan naar de ondersteuning die jouw gezinshuis op dit moment nodig heeft.

Leg je vraag als gezinshuis/gezinsvorm bij ons neer en wij gaan actief op zoek in ons netwerk en bemiddelen voor een goede match.

En ook ZZP’ers of studenten SPH / social-work met een opleiding / ervaring in de (jeugd)zorg/pedagogiek, die momenteel niet aan het werk of naar school kunnen, omdat hun werkplek voorlopig dicht zit, willen wij vragen zich aan te melden bij ons, zodat wij uit een ruim aanbod van ondersteuners op zoek kunnen gaan naar de juiste match.

Vul het aanmeldformulier in op onze website: www.krachtinhuis.nl en stuur je cv mee, dan kunnen wij hopelijk samen het verschil gaan maken!