De passie van Kracht in Huis is het versterken van gezinsvormen door de juiste professionals met elkaar te verbinden. We hebben ruime ervaring in de jeugdzorg en onderstrepen het belang dat kinderen, waar mogelijk, opgroeien in gezinsvormen. We weten hoe belangrijk het is dat gezinshuizen en andere gezinsvormen de juiste ondersteuning krijgen op pedagogisch, administratief, juridisch en zakelijk gebied.
We zien het belang van stevige ondersteunende professionals die ervoor kiezen om op de inhoud te gaan werken, vakbekwaam zijn en weten wat er nodig is om traumasensitief opvoeden in een gezinsvorm te ondersteunen.
De ondersteunende professionals en de gezinsvormen die dat begrijpen en uitdragen, willen wij met elkaar verbinden. En niet alleen verbinden; want wij hebben daarnaast als doel om beide partijen zoveel mogelijk te ontzorgen door administratie en communicatie te versoepelen.
Beide groepen professionals brengen we bij elkaar door bemiddeling te verzorgen middels ons matchingsplatform, óf door persoonlijk contact met een matching-op-maat traject.
Onze ondersteuners worden altijd gescreend volgens een aantal helder herleidbare kaders. Daarnaast worden ook de gezinshuizen gescreend op kwaliteitseisen binnen de branchenormen.
Hiermee ondersteunen wij het uitgangspunt van de Landelijke Kwaliteitscriteria Gezinshuizen en het Koersdocument Gezinshuizen. Dit nemen we als basis voor onze bemiddeling, namelijk het uitgangspunt dat zorg en hulpverlening in gezinshuizen niet alleen kwalitatief goed, maar ook transparant en navolgbaar moet zijn.
Er zijn in de Landelijke Kwaliteitscriteria vier bouwstenen van criteria geformuleerd op het gebied van:
- Bekwame gezinshuisouder
- Leefklimaat in gezinshuizen
- Positie jeugdige en diens ouders
- Transparante, navolgbare, goede zorg
Kracht in Huis werkt landelijk samen met verschillende erkende organisaties en is dus niet beperkt tot een bepaalde regio.
Wie zijn wij
Meer informatie over het netwerk
Meld je aan voor het matchingsplatform
Het Kracht in Huis netwerk
Ons netwerk van ondersteunende professionals bestaat uit deskundigen in het werkveld die zich actief met elkaar verbinden
Kernwaarden en doelen van het netwerk zijn
Gezien, gehoord en gekend
Door met elkaar in contact te zijn wordt je gezien, gehoord en gekend.
Kwaliteit
Professionals die van elkaar leren brengt kwaliteit.
Ontmoeting
Er is ontmoeting met elkaar via het Facebook netwerk en netwerkbijeenkomsten.
Intervisie, groei en zelfreflectie
Intervisie brengt persoonlijke groei door zelfreflectie.
Kennis delen
Inhoudelijke kennis delen met elkaar brengt groei en ontwikkeling.
Actualiteit
Nieuws en actualiteiten binnen het werkveld worden met elkaar gedeeld.
Deskundigheidsbevordering
Er is deskundigheidsbevordering door een aanbod in opleiding/training.
Veiligheid
Elkaar scherp houden vergroot veiligheid in het werkveld met de meest kwetsbaren.
Inspireren, innovatieve ideeën
Elkaar inspireren brengt innovatieve ideeën.
Efficiënt
Efficiënt factureren via Selfbilling.
Het resultaat is een grote groep ondersteuners die gezien en gekend zijn. Een groep ondersteuners die zichzelf blijven ontwikkelen, waardoor kwaliteit in de jeugdzorg geborgd blijft!